Auf gut Deutsch!

Tweedaagse intensieve Duitslandtraining

Speciaal voor Nederlandse bedrijven die een Duits bedrijf overnemen heeft Ingeborg Lindhoud van symphony communication samen met Hans de Boer van Hans de Boer Executive Coaching & Training een tweedaagse intensieve Duitslandtraining ontwikkeld:

Auf gut Deutsch!

Na deze 2-daagse training weet je hoe je de onvermijdelijke ‘cultuurhobbels’ van een grensoverschrijdende overname kunt gladstrijken. Je leert hoe je vertrouwen opbouwt bij Duitsers en hoe je Duitse medewerkers aan je bindt. Je ervaart welke soft skills je daarbij nodig hebt en hoe je die inzet. Zo creëer je een inclusieve Nederlands-Duitse bedrijfscultuur.

Deze speciaal ontwikkelde, intensieve Duitslandtraining is een must voor elk Nederlands bedrijf dat bezig is met het overnemen van een Duits bedrijf of dit proces net heeft afgerond.

 • Je ervaart wat Duitse medewerkers belangrijk vinden en
 • wat ze van jou als leidinggevende verwachten.
 • Je leert hoe je Duitsers het best aanspreekt en
 • hoe je bij hen vertrouwen opbouwt.
 • Je werkt aan een authentieke en integratieve stijl van leidinggeven.

Resultaat: na deze 2-daagse training begrijp je wat de Duitse zakencultuur zo anders maakt en omzeil je valkuilen in het overnameproces door een te Nederlandse aanpak met gemak. Je weet wat jouw nieuwe Duitse medewerkers belangrijk vinden en wat ze van hun leidinggevende verwachten. En je weet hoe je door een soepele en authentieke manier van leidinggeven misverstanden kunt voorkomen en weerstand kunt verminderen of wegnemen. 

Prestatie

 • Tweedaagse intensieve training.
 • Taal: Nederlands.
 • Inclusief: trainingsmateriaal en deelnamecertificaat.

Werkwijze

 • Inhoudelijke input.
 • Interactieve oefeningen.
 • Ruimte voor uitwisseling van ervaringen.

Investering

 • Tweedaagse training met twee trainers: € 12.500,- excl. btw.
 • Locatie: in-company.
 • Datum: in overleg.
 • Minimum aantal deelnemers: 6.

Kennis van cultuurverschillen: voorwaarde voor een geslaagde fusie of overname

Kennis van en aandacht voor de Duitse bedrijfscultuur, de Duitse mentaliteit en de Duitse manier van doen is essentieel voor een soepele integratie van het nieuwe Duitse bedrijfsonderdeel. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is de bereidheid om je te verdiepen in de Duitse cultuur en de mens achter de clichés van gründliche en pünktliche Duitsers.

Je krijgt meer inzicht en begrip. Je leert wat de belangrijkste cultuurverschillen zijn, waar ze vandaan komen en hoe je ermee om kunt gaan.

Je vermijdt communicatiefouten. Je begrijpt hoe je Duitsers het best kunt aanspreken en hoe je vertrouwen opbouwt. Daardoor verloopt het integratieproces soepeler.

Je krijgt betere resultaten. Je werkt aan een inclusieve bedrijfscultuur, zodat de bedrijfsovername ook echt oplevert wat je ervan verwacht.

Dit ga je leren

Cultuur
Bewust kijken naar een onbewust fenomeen. Je ervaart waarom het ondanks alle goede bedoelingen toch zo vaak mis gaat, waarom de Dutise zakencultuur zo anders is en wat de verschillen zijn met de Nederlandse.
Duitse werknemers
Je leert wat ze belangrijk vinden en waarom, wat ze van jou als leidinggevende verwachten, hoe je ze het best aanspreekt en wat je moet doen om vertrouwen op te bouwen.
Leiding geven
Je ontdekt wat jouw kernkwaliteiten zijn, welke invloed ze hebben op jouw manier van communiceren en hoe je ze inzet bij het leidinggeven aan je nieuwe Duitse medewerkers.

Wie zijn wij?

Ingeborg Lindhoud

Mijn motto is: “Niet over elkaar, maar met elkaar praten”.

Als intercultureel trainer en coach breng ik mijn ‘oude’ Nederlandse en ‘nieuwe’ Duitse landgenoten samen. Ik doe niets liever dan ervoor zorgen dat Nederlanders en Duitsers met meer begrip, meer respect en meer plezier met elkaar samenwerken en zakendoen.

Hans de Boer

Mijn motto is: “Op jouzelf komt het aan”.

Als executive bedrijfscoach en trainer heb ik mij gespecialiseerd in (persoonlijk) leiderschapsontwikkeling. Mijn drive is het om mensen, teams en organisaties te begeleiden naar een verantwoordelijke en respectvolle omgang met elkaar.

Meer weten of meteen aanmelden?

(Visited 16 times, 1 visits today)